أم علي .................طريقة لذيذة و سهلة و بسيطة
المقادير:
1/2 ك جلاش
1 ك لبن
سكر للتحلية حسب الرغبة
مكسرات
قشطة ( وممكن تجميعا من علي وش اللبن بدل الشراء )
الطريقة:
يقطع الجلاش قطع صغيرة و يوضع في صينية ويوضع في فرن علي درجة حرارة متوسط (في أعلي الفرن) حتي يحمر لونه و يصبح وردي .
أخرجي الصينية من الفرن وبعدها أغلي اللبن و ضعي عليه السكر ، بعد غلي اللبن إسكبي اللبن علي الجلاش وضعي عليهم المسكرات بعد تظبيط الصينية ضعي علي وجه أم علي القشطة و ضعيها أسفل الشوايه حتي تأخذ لون أحمر جميل .
ملحوظة : من الافضل وضع أم علي في البرام حتي تكون مماثلة للتي ناكلها في المطاعم .
بالهنا و الشفا
مع تحيات:دودى وبس